Sixtens nya vagn; iCandy Peach

Nu är det slut på tråkiga inlägg som bara handlar om smärta, tårar och olycka. Idag är första dagen på resten av våra liv!
Idag har vi köpt en ny barnvagn till Sixten!
Efter olyckan i lördags har jag varit rädd för att använda vår Teutonia Spirit. Det är en trehjuling med svängbart framhjul, om vi hade haft en fyrhjuling hade antagligen inte vagnen åkt utför trappen och den hade framförallt inte vält. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om något ytterligare skulle hända Sixten i den vagnen. Därför begav vi oss på vagnjakt i dag.
I morse när jag låg och funderade på vilken vagn jag ville köpa blev jag bekymrad över att veta vad jag INTE vill ha; en trehjuling, utan att veta VAD jag vill ha. Fördelarna med Bugaboon tycker jag är den lilla och tajta konstruktionen, lättheten i att ändra läget från sittande till liggande och smidigheten i körningen. Jag har dock alltid varit skeptisk mot Bugaboon, den känns plastig, skramlig, instabil och svårkörd på ojämn mark med sina kundvagnsliknande framhjul.

Jag var dock inställd på att köpa en Bugaboo, den har minst antal fel i min värld, och vi besökte Barnbutiken på Götgatan för att se om de hade några vagnar i lager. Jag vill ha en vagn i dag, senast på måndag!
Vi kände och klämde på Bugaboon men varken Hans eller jag kände oss övertygade om att det är rätt vagn för oss. Då ser Hans något skimrande i ögonvrån. Något vackert. Det klickade för oss direkt!
Låt mig presentera min nya ögonsten:
– iCandy Peach!

“iCandys grundläggande filosofi är att erbjuda föräldrar vackra barnvagnar av oöverträffad kvalité och design. Med mer än 75 års familjeerfarenhet skapar vi tidlösa eleganta produkter i moderna färger och nutida design. Vi använder tyger av högsta kvalité, framtagna med stor omsorg. Dessa egenskaper ger varje enskild iCandy produkt dess egen identitet och individualitet.”
Den har samma fördelar som Bugaboon, men saknar dess nackdelar. Två stabila, lite större framhjul, lägre tyngdpunkt för sittdelen och rejäl stötdämpning. Den har en snygg aluminiumstomme både i chassit och i suffletten. Annars bygger den på exakt samma princip som Bugaboon Camelion utan att vi behöver betala för en liggdel, som man måste, det är standard för Bugaboon.
iCandy som vagnmärke introducerades på den svenska marknaden så sent som i somras och modellen Peach kom i vintras så det är en ovanlig vagn. I London däremot var den högfrekvent på gatorna, jag såg flera varianter på deras smarta syskonvagnsystem där den vanliga vagnen blir en syskonvagn med en påbyggnadsdel. Det är alltså en vanlig vagn där två sittdelar får plats. Man kan också sätta bilstolar, liggdelar eller blanda dem på samma chassi. Hur smart som helst om man har två barn i vagnålder!

Vi berättade för tjejen i butiken vad som hänt Sixten och som vanligt berör vår historia alla som får höra den. Tyvärr fanns inte vagnen i lager. Vi berättade hur viktigt det var att vi får en vagn så snabbt som möjligt, helst idag. Vi frågade om vi fick köpa visningsexemplaret, helt orörd har den stått uppe på en hylla. Hon bad att få ringa ett samtal till sin chef, jag höll tummarna, och jo, det kan vi absolut få göra.
-“Det är ju så synd om pojken!”
Vi invigde vagnen i dag genom att ta en runda på Ica Maxi i Stadshagen. Håll i er vad jag är nöjd! Jag är kär, förälskad, betuttad, I love min nya vagn!!!


Jag är imponerad över det tillmötesgående bemötandet vi fick på Barnbutiken. Vilken service!

Relaterade inlägg:

Julafton 2012, Hans gästbloggar

Sixten vaknade kl 06.00 igår. Det var perfekt för då slapp jag ligga vaken längre. Vem vill sova då man är ledig??? Kakstinn frukost på det och sedan ut på Söder för lite frisk luft. Vi valde att mata “ankorna” (läs: fiskmåsarna) nere vid Årstaviken. Grabbarna fick kalla fingrar. Fåglarna fick saffransbullar och ingefärskakor. Lovisa […]

Läs mer

Some drama

Det blev en dramatisk eftermiddag idag. Barnvakten ringde mig på jobbet och berättade att Sixten ramlat och slagit hål i bakhuvudet. Det blödde ganska kraftigt och Sixten var rätt skärrad. Jag är jätteglad att hon ringde mig direkt, innan hon började undersöka Sixten närmare, om han skulle behöva sy. Jag kastade mig på cykeln och […]

Läs mer

Sixten och Baxters julpyssel

  På barnens nya förskola pysslar de väldigt mycket. Även de allra yngsta, som Baxter och hans kompisar får sitta och pula och fixa ihop saker. Sedan hjälper pedagogerna till och sätter samman projekten så att barnen kan se helheten och vi vuxna får saker som går att spara till barnen blir några år äldre. […]

Läs mer