Styrketräna med balansmoment

Genom att stå upp när du tränar istället för att sitta på en bänk engagerar och involverar du både magmuskler, coremuskler (musklerna innanför de raka magmusklerna), ländrygg och balansen i knän och höftparti. Jag tycker att det är skönt och stabilt att pressa med en fot lite bakom den andra. När du sätter ihop flera övningar på raken så behöver det inte vara en pulshöjare med utan du kan ha tre “vanliga” styrkeövningar också. På filmen kör jag en tyngre axelpress (som gravid bör du inte kör för tunga axelpressar på grund av det ökade buktrycket), en framåtfälld hantelrodd och avslutningsvis smala tricepsarmhävningar. Gemensamt för de tre övningarna är att jag har så pass tung belastning att jag bara orkar max tio repetitioner. Försök att alltid variera din träning så att du växlar mellan tunga vikter och så många repetitioner du orkar och lite lättare vikter, högre tempo och fler upprepningar.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer