Tävling med Fjällbrynt: bästa utflyktstipset!

DC840BF0-C48E-4ADC-86C7-DC6CC761908881P1010994
Samarbete med Fjällbrynt. Vi har alltid varit bra på att ta tillvara på alla tillfällen som finns att hitta på äventyr i vår familj. Barn är alltid med på att vad som helst kan vara ett äventyr och vi gör gärna utflykter tillsammans, vardag som helg, för att sätta guldkant på tillvaron. Det behövs inte så mycket mer än en god matsäck och bra sällskap – och övertygelsen om att just idag är det äventyr. När vi är hemma i stan tar vi ofta med oss picknick till en park och låter barnen gå loss tills de är hungriga och vi äter det vi har packat med oss. En mysig stund för små killar!
Här är mina matsäckstips för en bra utflykt!

  • Frys in en halv flaska saft eller annan valfri dryck kvällen före utflykten. Fyll på med vatten i flaskan innan du sticker iväg så har du kall dryck med på utflykten.
  • Hoprullade skink- eller kalkonskivor
  • Morotsstavar att knapra på
  • Smarriga smörgåsar – till exempel ett grovt bröd med Fjällbrynts mjuka kalkonost, gurkskivor och groddar. Eller mjuk renost och tomatskivor. Till barnen: runda mackor med klassisk mjukost och skivad paprika.
  • Digestivekex med messmör (extra viktigt på långa vandringar! :-D)
  • Satsa hellre på plockmat som man kan äta med fingrarna än kladdiga röror som kräver bestick. Mackor är perfekt!
  • För kallare utflykter krävas varm choklad

Nu har du chans att vinna en utflykt tillsammans med Fjällbrynt. Vinnaren av tävlingen får en utflykt till Kolmården med inträde på Bamseland för en familj i sommar 2015. Andrapriset är en fin ryggsäck fullproppad med allt du behöver för en lyckad utflykt!
För att vara med och tävla vill jag gärna att du tipsar om din bästa utflyktsmat. Posta ditt tips i kommentarsfältet på inlägget här. Tävlingen pågår till och med söndag 21 juni och vinnaren väljs ut av Fjällbrynt. Vinnarna meddelas här på bloggen, i kommentarsfältet!

Relaterade inlägg:

Vandra i naturen på hösten

Vi vandrar i naturen både på sommaren och på hösten och gärna med våra barn. En härlig utflykt för hela familjen (där rörelse är en del av vardagen) är att just packa en väska med mat och gå så långt man orkar innan man stannar och äter. Så himla mysigt. Tidigare i september gjorde vi […]

Läs mer

Allt går med Vaseline – tävling

Allt går med pannben och Vaseline skrev jag inför Stockholms maraton 2013 – mitt allra första maraton. Vaseline är en produkt som är välanvänd i träningsbranschen. Man använder gelén till att smörja in de ställen på kroppen där sömmar av kläder, hudveck och skor kan komma att skava under prestationen som väntar. Många använder också Vaseline inför […]

Läs mer

Tävla med Danonino om vårens bästa kalas

  Danonino drickyoghurt har precis kommit med nya roliga flaskor där barnens stora favorit Dino provar på olika yrken. Du kan vara med och tävla tillsammans med Danonino där din familj vinner ett barnkalas med besök av Dino – fullastad med goda Danonino-produkter! För att tävla låter du ditt barn rita en teckning med Dino där han jobbar […]

Läs mer