Träning med TRX

I går fick jag en kortare utbildning i TRX av min grymma PT-kollega Sofia på Sats Sickla. Hon coachade mig i min egen teknik och gav en bra övningsbas för mig att jobba med mina egna PT-kunder. Jag kan säga att mitt självförtroende fick sig en törn för herregud vad svårt det är att göra övningarna strikt och korrekt.
Fördelen med TRX är att du kan fästa dem varsomhelst. I dörren, ett träd, på gymmet och så vidare. Du tränar bålmuskulaturen på ett effektivt sätt och lyfter “bara” din egen kropp. Du behöver inga hantlar eller skivstänger.
Googlar man TRX finns det ett oändligt antal övningar att göra men var uppmärksam på din teknik och ta hjälp av en PT som kan TRX om du känner dig osäker.
På filmen visar Sofia magdödaren “Sågen” med en viktplatta på ryggen. Jag klarade den med nöd och näppe och inte i teknikfilmsnivå så PT-Björn hjälpte till att filma. I challenge you!

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer