Träningsdate och planering

Eftermiddagen idag på påskdagen har ägnats åt planering inför ett kul kommande event. Jag hoppas att de sista bitarna ska falla på plats så att jag kan gå ut med en officiell inbjudan snart. Jag är i alla fall väldigt nöjd med upplägget!
 
 I mitt team har jag Ida och Caroline. Ida är ett bekant ansikte för många av er sedan tidigare, kanske är också Caroline det. Hon är min kunskapskälla inom träning, kost och viktnedgång inriktat på kvinnor då hon forskar och doktorerar på det området. Det känns så skönt att kunna bolla direkt med den person som gör studierna som tidningar och media citerar istället för att citera en andrahands- eller till och med tredjehandskälla. Den senaste studien Caroline jobbade med var en jämförelse mellan så kallad paleo-kost och den kost som rekommenderas enligt tallriksmodellen. Många missförstod resultatet eftersom de läste referat från ett referat på ett referat och det blev lite viskningslek över kontentan. Men med forskaren herself i närheten vet jag exakt vilka slutsatser som kan dras. Det är grymt att ha kött på benen i argument när det varje dag påstås saker kring kost och träning som inte är samma eller generella!
 


Vi lånade gymmet här på Hotell Torekov och körde ett träningspass. 3 block med 15 minuter i varje block. 5 övningar som görs 5 repetitioner av varje med start av respektive övning varje hel minut. I det mellersta blocket adderade vi 5 Burpees efter varje övning men fortfarande med start av varje övning på hel minut. När passet är klart har man kört 45 repetitioner av varje övning och 75 Burpees. Vi körde knäböj, marklyft, dubbla hantelsvingar, militärpress och latsdrag. Varje övning ska vara riktigt tung, så att den femte repetitionen är en kamp. Det är kul att träna med riktigt starka tjejer som också har bra kondition. Annars brukar många vara bra på det ena eller andra.

Relaterade inlägg:

Hur går jag ner i vikt?

Hur funkar det att använda träning som ett verktyg för att gå ner i vikt? Kan man gå ner i vikt av träning? Träning framställs ofta som ett effektivt sätt att gå ner i vikt, för vissa funkar det, men om man upplever att det inte funkar så finns det ofta rimliga orsaker, framförallt kopplat […]

Läs mer

Sommar med Nextory i mobilen

I samarbete med Nextory. Nu är sommaren äntligen officiellt här! Barnen har slutat skolan, jag har haft mina sista uppdrag och nu styr vi kosan mot USA! Och sedan väntar lata dagar i Stockholms skärgård, bröllop i Skåne, mm. Det kommer bli grymt! Jag kommer som vanligt att passa på att läsa och lyssna på […]

Läs mer

Nystart med boktips

I samarbete med Nextory. Nu är jag hemma i Sverige och vardagen igen efter alla ledigheter, och jag har lovat mig själv att fortsätta 2018 lika bra som jag slutade 2017, dvs med att vara bra på att hitta balans, lugn och tid för mig själv. Jag kommer fortsätta att sitta i förarsätet på mitt […]

Läs mer