Träningspass för gravida och efter graviditet

Alla kvinnor upplever sina graviditeter olika och rekommendationerna kring träning under och efter graviditet handlar framförallt om att vara lyhörd på kroppens signaler och känna efter. Det som mina PT-kunder och deltagarna på mitt mammapass Kick Ass Mamas gör på våra pass är inte säkert att alla klarar av. Jag är noggrann med att hela tiden säkra upp tekniken och visa hur individanpassad en övning är.
Jag vill ge er inspiration till hur ni kan träna efter graviditetsvecka 20 och så länge som det känns bra samt även visa övningar som är skonsamma att komma igång med efter förlossningen. Det är mest fokus på styrka och bara med den egna kroppsvikten.
Det är 8 övningar i passet och man kan välja upplägg:
Antingen kör man övning 1 60 sekunder, övning 1 45 sekunder, övning 1 30 sekunder med 15 sekunder vila mellan varje omgång och sedan byter till övning 2 osv.
Annars så kör man övning 1 60 sekunder, övning 2 60 sekunder, osv. Andra varvet 45 sekunder per övning. Tredje varvet 30 sekunder per övning. 15 sekunder vila mellan övningarna och 2-3 minuter vila mellan varven.
Tredje varianten är 8*20 sekunder per övning med 10 sekunder vila. 1 min vila mellan varje övning.
Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer