Videoblogg: Hög rodd och Kickback

Min trogna läsare Erika önskade tricepsövningar och ert ord är min lag. Jag tränar aldrig triceps som enskild muskel, den passar bra ihop med ryggen eller biceps. Ju fler muskler som jobbar på samma gång desto bättre om man ser till kombinerad styrke- och förbränningsträning.
Jag visar en hög rodd med rep, perfekt för gravida också. Tänk på att dra isär repet så mycket som möjligt och sikta högt. Sträva efter 90′ i armbågarna. Pressa ihop skulderbladen allt ni kan och håll dem till du sträcker ut. Som ni ser jobbar jag extremt långt fram mellan varje för att hitta kontakt med varenda liten muskel.

Kickback med hantel är en extremt isolerad övning som bränner skönt. Pressa upp hanteln så högt dom möjligt och håll emot ordentligt på vägen ner. Vänd innan underarmen pekar neråt.

Dessa två övningar är perfekta för alla som vill stärka upp baksidan sv kroppen. Gravida, löpare, kontorsråttor, mammor; alla behöver en stark baksida!
Påminner: Superset är när du slår ihop två övningar utan vila mellan. Du får uthålligare muskler, ett effektivare pass och varierar din träning så att kroppen hela tiden får jobba.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer