Videoblogg: Sumosquats med lyft

Den här övningen tränar insida lår, ett område många tjejer vill tajta till. Tänk då på att det är framförallt konditionsträning och en balanserad kost (färre kalorier in i munnen än vad du gör av med) som avgör om du vill minska fettdepåerna. Det går inte att punktförbränna fett utan det är dina gener som avgör.
Stå med fötterna brett isär, tårna vinklade utåt, knäna likaså. Håll upp överkroppen när du nuddar golvet med vikterna på varsin sida om låret. Lyft kontrollerat vikterna mot taket och bromsa ordentligt på vägen ner.
Är du gravid kan du minska djupet med vikterna mot golvet men själva knäböjen med vikter i händerna är perfekt eftersom magen inte är i vägen när du har så brett isär mellan fötterna.

Håll upp bröstkorgen och fokusera på balans och stabilitet ända ut genom handleden.
Jag visar övningen med 6 kilo kettlebells i varje hand men hantlar i lättare eller tyngre vikt funkar lika bra. Tänk på att lyfta upp vikterna och inte pressa. Mer engagemang av ryggens muskler på detta sätt.

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer