Lördagsträning – shaky legs!

Jag gillar benpass med många repetitioner och tunga vikter. Jag kör sällan övningar i maskiner utan tycker att olika typer av utfall, marklyft och knäböj med skivstång, hantlar och kettlebell fungerar bäst för mig för att få kontakt i baksidan av benen och rumpan.
Dagens pass bestod av 5 övningar med 100 repetitioner på varje övning uppdelat på 4 varv med 40, 30, 20 och 10 repetitioner på varje övning. Detta blir en form av cirkelträning där man byter övning efter varje omgång. Den sista övningen i passet var höftlyft i smithmaskin. Om man kör den med boll istället för en bänk blir det bekvämare för ryggen och lättare att koppla ur ryggen så att det bara är rumpan som jobbar. Tyngden på hälarna och jobba lugnt och metodiskt.
Detta är de sista 10 av 100 repetitioner på denna övning och de sista 10 av 500 repetitioner på hela passet. Riktigt skakiga ben!

Nu blir det en smoothie härhemma innan dusch och pendeltåg till Underbara Barn!

Relaterade inlägg:

Haul från Matsmart.se

Visste du att många livsmedel och andra produkter i våra affärer slängs trots att det inte är något fel på dem? Jag har testat Matsmart.se, en butik online där du kan köpa mat och andra produkter som har kort bäst föredatum eller som kanske är felmärkta. Men det är såklart inget fel på varorna! Skillnaden […]

Läs mer

Film: Så skapar du konkreta mål av dina träningsdrömmar

Läs mer

Annika o Lofsans löpskola avsnitt 2

Ny onsdag innebär ett nytt avsnitt av hälsoprofilen Annika Sjöös och min löpskola. Idag pratar vi om bålstabilitet. In och prenumerera på min youtubekanal för att ta del av alla mina filmer!

Läs mer